CheerBasic – CB

Cheerleading genom hela livet…

Hedemora Cheerleaders IF arrangera CheerBasic kurser under hela året för alla från det år de fyller 6 år (äldre barn/tonåringar bildar egen grupp). Varje kurs innehåller 6 träningstillfällen, en gång i veckan och avslutas med en årstidsfest där utövarna visar upp sina kunskaper. 

Inga förkunskaper krävs för att börja med CheerBasic som är föreningens bredd verksamhet. CheerBasic är uppdelad i tre utvecklingssteg och en tonår/vuxengrupp som är baserade på utövarens motoriska kontroll och kunskap. Det innebär att de flesta går flera kurser i samma färg innan huvudtränare förbereder utövaren att byta färg till kommande kurs.

 1. Rosa kunskaper från 6 år
  Förövningar inom gymnastik, handstående och brygga. Akrobatik fokuseras på knästående tekniker. Hopp med raka ben. Kroppskontrollen och rörelsemönster bygger symmetriska rörelser.
 2. Gula kunskaper  från 6 år
  Gymnastiken utökas med kullerbytta. Akrobatiken höjs till stående tekniker och förövningar till prep. Hopp fortsätter med raka ben. Armrörelser utökas med oliksidiga rörelser.
 3. Gröna kunskaper från 9 år
  Gymnastiken utökas med hjulning, rondat och övergångar. Akrobatiken utökas med prep och förövningar till fångningar . Hopp utökas med böjda ben. Tempot på rörelserna ökas. Denna grupp delar hall med Level1 för att underlätta övergå till CheerTävling när det är aktuellt.
 4. Silver – Vuxengruppfrån 13 år får man vara med
  Cheerleadning för nöje. Varje kurs börjas med grunderläggande tekniker inom alla moment och avancerar utifrån deltagarnas vilja och kapacitet. En grupp för de som aldrig har provat cheerleading eller de som inte vill tävla. Det är även passande för de som har tävlat tidigare och nu vill träna för att bibehålla rörlighet och kunskaper.

CheerBasic - HCIFCheerBasic kurser hösten 2019

Kurs v.45-49 avslutas med Vinterfest torsdag den 5 december 2019.
Ny tas emot den enbart den 10 november

Denna kursen är en kort kurs med förre antal träningstillfällen vilket gör att den har lägre avgift.
// Lillan Magnusson

Träningstid: Söndagar 17,30-18,45
Plats: Gussarvets Idrottshall – Hedemora
Kostnad: 75:-/kurs – Betalas kontant till tränare eller via Swish vid (2:a) träningstillfället

Kläder: Åtsittande som inte visar magen eller rygg.
Skor: Inneskor med ”snäll” sula. (alla behöver skor på fötterna)
Hår: Uppsatt att det inte faller i ansiktet eller ner på axlarna
Övrigt: Inga smycken och ta med vattenflaska.

Föräldrar är välkomna att sitta med i hallen eller en trappa upp. Prata med små bokstäver är ok. Blir ni för högljudda så kommer tränarna att säg till er.

Alla våra tränare gör detta ideellt för att de tycker de är roligt och utvecklande. Eter varje träning samlas tränarna för att utvärdera aktiviteterna för att kunna justera brister.Anser ni att tränarna missar något så tala med Lillan efter träningen. INTE under träningen.
Alla våra tränare befinner sig i en utveckling och erhåller kurser och utbildning fler gånger om året. Ge dem utrymme till växa som tränare med glädje.

Klicka här för att se vilka tränare vi har inom HCIF och följ HCIF på Fb

CheerBasic…
 • … tränar armrörelser och cheerleadingens karaktäristiska rörelsemönster för danser.
 • … tränar kroppskontroll och rörelsemönster. Bland annat springa, hoppa, balansera, rulla samt skillnad mellan avslappnad och spänd muskel.
 • … tränar på gymnastikens grunder som brygga, handstående, kullerbytta, övergångar och hjulning. All gymnastik tränas på båda benen
 • … tränar på grunderna i cheerleader hoppteknik. Upphopp (prep.), utförande och landning. De olika hoppen som lärs ut är; I, T, X, Z, Pike, ToeTouch och Tuck (gruppering).
 • … tränar på grunderna i cheerleader akrobatik. D.v.s. olika positionerna inom en byggrupp. Dubbel höft, prep och straddle sit. Dessa tekniker lärs ut enskilt och i kombinationer.
 • … lägger stor vikt på säkerheten och förtroende övningar som ingår i all träning. Kamratligt och sportsligt uppförande är i centrum för all vår verksamhet.

Varmt välkomna önska HCIF´s tränare.

Hedemora Cheerleaders IF är Dalarnas enda cheerleaderförening och vi har utövare från Avesta, Hedemora, Säter, Borlänge och Norbergs kommun…