CheerBasic – CB

Cheerleading genom hela livet…

Under hösten 2020 är det enbart aktiva och tränare för passet som  är tillåtna att vara i byggnaden. Utövarna väntar utanför tills tränare släpper in i byggnaden. Alla utövare kommer ombytta med uppsatt hår och vattenflaskan påfylld. Alla tvättar händerna när de kommer in i byggnaden innan de går in i träningshallen. 

Hedemora Cheerleaders IF arrangera CheerBasic kurser under hela året.
Varje kurs innehåller 6 träningstillfällen, en gång i veckan och avslutas med en årstidsfest där utövarna visar upp sina kunskaper.

CheerBasic kurser Hösten 2020CheerBasic - HCIF

 • 6 träningar och avslutningsfest
 • Avgift 175 kr
 • Ingen föranmälan
 • Inskrivning vid första träningen

Kursdatum: 15 okt -26 nov (ej v.44) avslutas med vinterfest den 3 dec

CheerBasic Grön från 9 år … med grundläggande gymnastik kunskaper
CheerBasic Silver för ungdom/vuxna … från 13 år eller tränat i tävlingsgrupp
Torsdagar kl:17,30-18,45
Startdatum: 15 okt  2020

Plats: Gussarvets Idrottshall – Hedemora
Kostnad: 175 kr/kurs – Betalas kontant till tränare eller via Swish vid (2:a) träningstillfället.
Kläder: Åtsittande som inte visar magen eller rygg.
Skor: Inneskor med ”snäll” sula. (alla behöver skor på fötterna)
Hår: Uppsatt att det inte faller i ansiktet eller ner på axlarna
Övrigt: Inga smycken och ta med vattenflaska.

INGA åskådare välkomna i hallen. Detta för att minska risk för smittspridning av Covid-19.

Inga förkunskaper krävs för att börja med CheerBasic som är föreningens breddverksamhet. CheerBasic är uppdelad i tre utvecklingssteg och en tonår/vuxengrupp som är baserade på utövarens motoriska kontroll och kunskap. Det innebär att de flesta går flera kurser i samma färg innan huvudtränare förbereder utövaren att byta färg till kommande kurs.

 1. Rosa kunskaper från 6 år – Ingen tränare = Ingen grupp
  Förövningar inom gymnastik, handstående och brygga. Akrobatik fokuseras på knästående tekniker. Hopp med raka ben. Kroppskontrollen och rörelsemönster bygger på symmetriska rörelser.
 2. Gula kunskaper  från 6 år – Ingen tränare = Ingen grupp
  Gymnastiken utökas med kullerbytta och förövningar till övergångar. Akrobatiken höjs till stående tekniker och förövningar till prep. Hopp fortsätter med raka ben. Armrörelser utökas med oliksidiga rörelser.
 3. Gröna kunskaper från 9 år – grundläggande gymnastik kunskaper
  Gymnastiken utökas med hjulning, rondat och övergångar. Akrobatiken utökas med prep och förövningar till fångningar .
  Hopp utökas med böjda ben. Tempot på rörelserna ökas.
 4. Silver – Vuxengruppfrån 13 år eller tränat i tävlingsgrupp
  Cheerleadning för nöje. Varje kurs börjas med grunderläggande tekniker inom alla moment och avancerar utifrån deltagarnas vilja och kapacitet. En grupp för de som aldrig har provat cheerleading eller de som inte vill tävla. Det är även passande för de som har tävlat tidigare och nu vill träna för att bibehålla rörlighet och kunskaper.

CheerBasic…

… tränar armrörelser och cheerleadingens karaktäristiska rörelsemönster för danser.
… tränar kroppskontroll och rörelsemönster. Bland annat springa, hoppa, balansera, rulla samt skillnad mellan avslappnad och spänd muskel.
… tränar på gymnastikens grunder som brygga, handstående, kullerbytta, övergångar och hjulning. All gymnastik tränas på båda benen.
… tränar på grunderna i cheerleader hoppteknik. Upphopp (prep.), utförande och landning. De olika hoppen som lärs ut är; I, T, X, Z, Pike, ToeTouch och Tuck (gruppering).
… tränar på grunderna i cheerleader akrobatik. D.v.s. olika positionerna inom en byggrupp. Dubbel höft, prep och straddle sit. Dessa tekniker lärs ut enskilt och i kombinationer.
… lägger stor vikt på säkerheten och förtroende övningar som ingår i all träning. Kamratligt och sportsligt uppförande är i centrum för all vår verksamhet.


Alla våra tränare gör detta ideellt för att de tycker de är roligt och utvecklande. Eter varje träning samlas tränarna för att utvärdera aktiviteterna för att kunna justera brister.Anser ni att tränarna missar något så tala med Lillan efter träningen. INTE under träningen.
Alla våra tränare befinner sig i en utveckling och erhåller kurser och utbildning fler gånger om året. Ge dem utrymme till växa som tränare med glädje.

Klicka här för att se vilka tränare vi har inom HCIF och följ HCIF på Fb

Varmt välkomna önska HCIF´s tränare.

Hedemora Cheerleaders IF är Dalarnas enda cheerleaderförening och vi har utövare från Avesta, Hedemora, Säter, Borlänge och Norbergs kommun-…