CheerBasic – CB

CheerBasic kurs från 6 års ålder.

Inga förkunskaper krävs för att börja med CheerBasic som är uppdelad i tre utvecklingssteg och utövaren byter färg allt eftersom de uppnår kunskaper.

Hedemora Cheerleaders IF arrangera cheerleader kurs för alla från det år de fyller 6 år (äldre barn/tonåringar bildar egen grupp). Varje kurs innehåller 6 träningstillfällen och avslutas vecka 7med en årstidsfest då utövarna visar upp sina kunskaper.  CheerBasic är grundläggande för tävlingsverksamhet.

CheerBasic är uppdelat i tre steg som är baserade på utövarens motoriska kontroll och kunskap. Det innebär att de flesta barnen går flera kurser i samma färg innan de byter till nästa steg. Från det är de fyller 11 år kan de börja träna i CheerTävling.

 1. Rosa kunskaper
  Förövningar inom gymnastik, handstående och brygga. Akrobatik fokuseras på dubbel höft. Hopp med raka ben
 2. Gröna kunskaper
  Gymnastiken utökas med kullerbytta. Akrobatiken utökas med straddle sit och förövningar till prep. Hopp med raka ben
 3. Gula kunskaper
  Gymnastiken utökas med hjulningar och övergångar. Akrobatiken utökas med prep och förövningar till fångning. Hopp med rak och böjda ben.

Utövarna delas in i grupper utifrån tidigare CheerBasic kunskaper, kroppskontroll med hänsyn till deltagarnas ålder. Finns kunskaper från t.ex. gymnastik sedan tidigare kommer tränarna att se de under de första träningarna och placera utövaren i passande grupp utifrån de kunskaper.


CheerBasic - HCIFCheerBasic kurser hösten 2019

Kurs v.45-49 avslutas med Vinterfest torsdag den 5 december 2019.
Ny tas emot den enbart den 10 november

Denna kursen är en kort kurs med förre antal träningstillfällen vilket gör att den har lägre avgift.
// Lillan Magnusson

Träningstid: Söndagar 17,30-18,45
Plats: Gussarvets Idrottshall – Hedemora
Kostnad: 75:-/kurs – Betalas kontant till tränare eller via Swish vid (2:a) träningstillfället

Kläder: Åtsittande som inte visar magen eller rygg.
Skor: Inneskor med ”snäll” sula. (alla behöver skor på fötterna)
Hår: Uppsatt att det inte faller i ansiktet eller ner på axlarna
Övrigt: Inga smycken och ta med vattenflaska.

Föräldrar är välkomna att sitta med i hallen eller en trappa upp. Prata med små bokstäver är ok. Blir ni för högljudda så kommer tränarna att säg till er.

Alla våra tränare gör detta ideellt för att de tycker de är roligt och utvecklande. Eter varje träning samlas tränarna för att utvärdera aktiviteterna för att kunna justera brister.Anser ni att tränarna missar något så tala med Lillan efter träningen. INTE under träningen.
Alla våra tränare befinner sig i en utveckling och erhåller kurser och utbildning fler gånger om året. Ge dem utrymme till växa som tränare med glädje.

Klicka här för att se vilka tränare vi har inom HCIF och följ HCIF på Fb

CheerBasic…
 • … tränar armrörelser och cheerleadingens karaktäristiska rörelsemönster för danser.
 • … tränar kroppskontroll och rörelsemönster. Bland annat springa, hoppa, balansera, rulla samt skillnad mellan avslappnad och spänd muskel.
 • … tränar på gymnastikens grunder som brygga, handstående, kullerbytta, övergångar och hjulning. All gymnastik tränas på båda benen
 • … tränar på grunderna i cheerleader hoppteknik. Upphopp (prep.), utförande och landning. De olika hoppen som lärs ut är; I, T, X, Z, Pike, ToeTouch och Tuck (gruppering).
 • … tränar på grunderna i cheerleader akrobatik. D.v.s. olika positionerna inom en byggrupp. Dubbel höft, prep och straddle sit. Dessa tekniker lärs ut enskilt och i kombinationer.
 • … lägger stor vikt på säkerheten och förtroende övningar som ingår i all träning. Kamratligt och sportsligt uppförande är i centrum för all vår verksamhet.

Varmt välkomna önska HCIF´s tränare.

Hedemora Cheerleaders IF är Dalarnas enda cheerleaderförening och vi har utövare från Avesta, Hedemora, Säter, Borlänge och Norbergs kommun…