CheerTävling – CT

Sidan kommer att uppdateras under april.

HCIF CheerCats SKidVM 2015 - Foto Lillan Fotolillan Magnusson - webb

CheerTävling – CT

 • att börja med cheerleading Level1
  Förkunskaper: kullerbytta, stå på händer och hjula
 • att prova för att träna/tävla i en högre level2, 3.
  Förkunskaper Level2: övergångar, rondat och handstående på höjd
  Förkunskaper level3: fickis och handvolt

HCIF jobbar aktivt med att grupper utifrån deltagarnas  kunskapsnivå inom akrobatik och gymnastik samt egna målsättningen med träningen.
Idrott håller man på med för sin egen skull och alla deltagare har olika möjligheter att lägga ner olika mycket tid på sin idrott. Förutom det har alla olika målsättningar med sin idrott och varför man vill utöva den. HCIF har tagit fasta på detta inför höstens grupper på så vis att HCIF kommer att erbjuda två tävlingsgrupper, level1 och level3. HCIF´s tävlingsverksamhet utgår ifrån utövarna kunskapsnivå. CheerTävling kräver förkunskaper som minst motsvarar det som erhålls i CheerBasic. HCIF erbjuder tävlingsmöjligheter i Level1-3(4) och Stunt för killar och tjejer från det år de fyller 11år.

Level 1
Level 2
Level 3
Praktisk info om CheerTävling


Level 1

CheerTävling - HCIF

Cheertävling- HCIF

– Torsdagar kl:17,30-19,00 & Söndagar kl:17,30-19,00
– Gussarvets Idrottshall, Hedemora
– Från 11år (det år man fyller)
– Förkunskaper motsvarar CheerBasic Grön eller grundläggande gymnastik.

Planer för 2020

– Planerade tävlingar är Varsity all Level Championchip i slutet av november.
– Planerade läger & extra träningar SpringCamp 6 jan. Kick Off 16 aug. Vecka 45-48 är öppen STUNT/GYMNASTIK träningarna obligatoriska
– Planerade uppvisningar är Vårfest 23 feb.  Höstfest 4 okt. Vinterfest 3dec

Målsättning med level 1 är att medverka på tävling och ha kul. Helt enkelt få tävlingserfarenheter och insikter om att tävling är såå mycket  mer än att komma först. // Lillan Magnusson

Laget gör sitt bästa utifrån varje utövares förutsättning och lagets placering är oviktigt. Det som är intressant är domarnas utlåtande så att deltagarna får vetskap om var de befinner sig i sin kunskap. Det betyder inga krav på resultat utan det är den egna prestationen utifrån sin egen nivå som är det viktiga. Förutom det jobbar level 1 mycket med teamwork och förståelse för alla individers betydelse i laget.

Målsättning med L1 är att ge grundliga fysiska kunskaper och ge mental insikter att egen prestation är det som räknas. L1 ”tränar på att tävla” det betyder att lagets placering är helt oviktig. Det som fokuseras på är att vara nöjd med sin prestation på tävlingsmattan och erhålla självinsikter om sin rörelsekapacitet.

Förkunskaper motsvarar CheerBasic

 • … tränar på kullerbyttor, hjulningar, rodnader, övergångar, handstående med nedrullning samt förövningar till fickflack och handvolt. All gymnastik tränas på båda benen.
 • … tränar på enkel höft, prep med retake och cradel, extension, axelsitt och axelstående. Utöver det tränas även stående på ett ben i upplyft position samt half up.
 • … tränar på kroppspositioner som innefattar vighet.
 • … tränar på akrobatiska pyramider där byggrupper kopplas samman med hand/hand
 • … tränar på att kombinera hoppen i serier samt dubbel hook och förövningar till mer avancerade hopp

Stor vikt läggs på säkerheten och förtroende övningar som ingår i all träning. Kamratligt och sportsligt uppförande är i centrum för all vår verksamhet och på denna nivå ställs krav på träningsnärvaro.
L1 har ett träningsläger i januari, Spring Camp som innebär obligatorisk medverkan. Under det lägret sätts hela tävlingsrutinen samman för tävlingar 2019.
Till toppen på sidan


Level 2

För att det ska bli en grupp krävs det minst 8 deltagare.

Målsättning med level2  är att få lagets kunskapsnivå och rörelsemönster så likt varandra som möjligt. Vilket leder till mer fokus på gruppens kapacitet än individen// Lillan Magnusson

Laget gör sitt bästa utifrån lagets samspelthet och lagets placering är oviktigt. Det som är intressant är domarnas utlåtande så att deltagarna får vetskap om var laget befinner sig i sin kunskap. Det betyder inga krav på resultat utan det är gruppens prestationen som är det viktiga. Förutom det jobbar level2  mycket med förståelse för alla individers betydelse i laget.

Målsättning med L2 är att skapa förståelse att laget inte är starkare än den svagast länken. Vilket gör att alla länkar behöver tränas tillsammans. L2 ”tränar för att tävla” det betyder att lagets placering är helt oviktig. Det som fokuseras på är att vara nöjd med sin prestation på tävlingsmattan och erhålla självinsikter om sin rörelsekapacitet.

Stor vikt läggs på säkerheten och förtroende övningar som ingår i all träning. Kamratligt och sportsligt uppförande är i centrum för all vår verksamhet och på denna nivå ställs krav på träningsnärvaro.
L2 har ett träningsläger i januari, Spring Camp som innebär obligatorisk medverkan. Under det lägret sätts hela tävlingsrutinen samman för tävlingar 2019.
Till toppen på sidan


Level 3

För att det ska bli en grupp krävs det minst 12 deltagare.

HCIF Tornados Level 2 Jamfest Nordic 2018

Målsättning för level 3 är tävling där fokus ligger på lagets samspelthet, tekniskt kunnande samt förståelse för cheerleading som tävlingsidrott.

Placering är inte primärt utan lagets poäng i de olika momenten. Det betyder att  varje cheerleaders egna målsättning att genomföra alla momenten på tävlingsmattan så tekniskt rätt som möjligt är det viktiga. Level 2 jobbar mycket med samspelthet och att utövarna ska kontrollerar rörelserna i gruppen tillsammans. Fokus på träningen är att få hela gruppen att höja sin kunskaper samtidigt och samtidigt låta de individer som utvecklas snabbare få utrymme till det.

Målsättning med L3 är att ”träna för resultat” det innebär att erhålla en poängnivå som är lägst godkänd på alla delar på domarprotokollet. Placering är fortfarande utanför fokus.

Förkunskaper motsvarar CheerTävling L1, L2

 • … vidareutveckling inom gymnastiken med fickflack, handvolt och kombinationer av tidigare gymnastik med dessa. Samt salto och frivolt.
 • … vidareutvecklingen av cheerleader akrobatik med fokus på lib tekniker (stående på ett ben) med viktförflyttning och kroppspositioner. Horisontella lyft, basket toss och partnertstunt
 • … tränar på akrobatiska pyramider med nivåförändringar.
 • … tränar avancerade hopp som toe touch, pike, herkie och hurdle
 • … vidareutvecklar cheerleadingens rörelsemönster och danser i högre tempo.

Stor vikt läggs på säkerheten och förtroende övningar som ingår i all träning. Kamratligt och sportsligt uppförande är i centrum för all vår verksamhet och på denna nivå ställs krav på närvaro.
L3 har ett träningsläger i januari, Spring Camp som innebär obligatorisk medverkan samt 2-5 träningsdagar under året för extra fördjupning av olika tekniker.
Till toppen på sidan


Praktisk info om CheerTävling

Närvaroplikt

Kläder: Åtsittande som inte visar magen eller är av halt material.
Skor: Vita Cheerleaderskor
Hår: Väl uppsatt hår så det inte faller ner i ansiktet eller på axlarna
Naglar: Kortklippt, ej utanför fingertoppen
Smycken ska vara uttagna. Mjuka silikon pluggar är tillåtet att använda om de även tejpas.
Mobil ska vara satt på ljudlös

Vattenflaska med på alla träningar

_____________________________

Kostnad
Vårtermin: 700:-
Hösttermin: 700:- + licensavgift till Svenska Cheerleader förbundet
Kostnader per tävling ca 1300:-

________________________________

Varmt välkomna önska HCIF´s tränare.

Till toppen på sidan

Hedemora Cheerleaders IF är Dalarnas enda cheerleaderförening och vi har utövare från hela södra dalarna och Norra Västmanland.

Klicka här för att se vilka tränare vi har inom HCIF och följ HCIF på Fb