CheerTävling – CT

HCIF pausar alla tävlingsverksamhet

I dagläget kan inte Svenska Cheerleaderförbundet med säkerhet säga att det kommer att genomföras cheerleader tävlingar under 2021 pga Covid-19.  Utöver det finns det tydlig riktlinjer för hur kroppsnära idrotter kan genomföra sina aktiviteter som gör att HCIF väljer att fortsätta pausa tävlingsverksamhet tills vidare. 

HCIF´s tävlingsverksamhet utgår ifrån utövarna kunskapsnivå vilket leder till att tävlingsverksamheten varierar mellan tävlingssäsongerna. HCIF brukar kunna erbjuda tävlingsgrupper inom level1-3 gruppstunt och partnerstunt för killar och tjejer från det år de fyller 11år.

Stor vikt läggs på säkerheten och förtroende övningar som ingår i all träning. Kamratligt och sportsligt uppförande är i centrum för all vår verksamhet och inom tävlingsverksamhet ställs det krav på närvaro.

Idrott håller man på med för sin egen skull och alla deltagare har olika möjligheter att lägga ner olika mycket tid på sin idrott. Förutom det har alla olika målsättningar med sin idrott och varför man vill utöva den.

HCIF har pausat all tävlingsverksamhet tills vidare.

Level 1
Förkunskaper level1
Stunt och hoppteknik motsvarande CheerBasic grön. Inom gymnastik ska utövarna kunna kullerbytta framåt och bakåt, kicka upp till handstående och hjula. 

Level 2
Förkunskaper level2
Stunt och hoppteknik motsvarande level1. Utöver level1 gymnastik ska utövarna kunna övergångar åt båda hållen, rondat och handstående upp på höjd.

Level 3
Förkunskaper level3
Stunt och hoppteknik motsvarande level2. Utöver level2 gymnastik ska utövarna kunna fickis och handvolt.

Praktisk info om CheerTävling


Level 1

För att det ska bli en grupp krävs det minst 10 deltagare.

CheerTävling - HCIF

– Torsdagar  & Söndagar  i Gussarvets Idrottshall, Hedemora.
– Från 11år (det år man fyller)

– Förkunskaper motsvarar CheerBasic Grön eller grundläggande gymnastik.
– Läger, extra träningar & Uppvisningar
Kick Off  skolstarts veckan i augusti.
Hopp & Studs dag i december
SpringCamp första veckan i januari, på jullovet. (obligatoriskt för alla)
Höstfest i oktober. Vinterfest i december, vårfest i februari och sommarfest i april/maj. Detta kan variera mellan åren.

Målsättning med level 1 är att medverka på tävling och ha kul. Helt enkelt få tävlingserfarenheter och insikter om att tävling är såå mycket  mer än att komma först. // Lillan Persson

Målsättning med L1 är att ge grundliga fysiska kunskaper och ge mental insikter att egen prestation är det som räknas.
L1 ”tränar på att tävla” det betyder att lagets placering är helt oviktig. Det som fokuseras på är att vara nöjd med sin prestation på tävlingsmattan och erhålla självinsikter om sin rörelsekapacitet. Det som är intressant är domarnas utlåtande så att deltagarna får vetskap om var de befinner sig i sin kunskap. Det betyder inga krav på resultat utan det är den egna prestationen utifrån sin egen nivå som är det viktiga. Förutom det jobbar level 1 mycket med teamwork och förståelse för alla individers betydelse i laget. Till toppen på sidan


Level 2

För att det ska bli en grupp krävs det minst 12 deltagare.

– Torsdagar  & Söndagar  i Gussarvets Idrottshall, Hedemora.
– Från 11år (det år man fyller)

– Förkunskaper motsvarar Level1
– Läger, extra träningar & Uppvisningar
Kick Off  skolstarts veckan i augusti.
Hopp & Studs dag i december
SpringCamp första veckan i januari, på jullovet. (obligatoriskt för alla)
Höstfest i oktober. Vinterfest i december, vårfest i februari och sommarfest i april/maj. Detta kan variera mellan åren.

Målsättning med level2  är att få lagets kunskapsnivå och rörelsemönster så likt varandra som möjligt. Vilket leder till mer fokus på gruppens kapacitet än individen// Lillan Persson

Målsättning med L2 är att skapa förståelse att laget inte är starkare än den svagast länken. Vilket gör att alla länkar behöver tränas tillsammans. L2tränar för att tävla” det betyder att laget gör sitt bästa utifrån lagets samspelthet och lagets placering är oviktigt. Det som fokuseras på är att vara nöjd med sin prestation på tävlingsmattan och erhålla självinsikter om sin rörelsekapacitet. Det som är intressant är domarnas utlåtande så att deltagarna får vetskap om var laget befinner sig i sin kunskap. Det betyder inga krav på resultat utan det är gruppens prestationen som är det viktiga. Förutom det jobbar level2  mycket med förståelse för alla individers betydelse i laget. Till toppen på sidan


Level 3

För att det ska bli en grupp krävs det minst 12 deltagare.

HCIF Tornados Level 2 Jamfest Nordic 2018

Målsättning för level3 är lagets samspelthet, tekniskt kunnande samt förståelse för cheerleading som tävlingsidrott. // Lillan Persson

Vid tävling är inte laget placering det primära utan lagets poäng i de olika momenten. Det betyder att  varje cheerleaders egna målsättning att genomföra momenten på tävlingsmattan så tekniskt rätt som möjligt är det viktiga. Level3 jobbar mycket med att utövarna ska kontrollerar rörelserna i gruppen tillsammans. Fokus på träningen är att höja alls kunskaper och samtidigt låta de individer som utvecklas snabbare få utrymme.

Målsättning med L3 är att ”träna för resultat” det innebär att erhålla en poängnivå som är lägst godkänd på alla delar på domarprotokollet. Placering är fortfarande utanför fokus.

L3 har ett träningsläger i januari, Spring Camp som innebär obligatorisk medverkan samt 2-5 träningsdagar under året för extra fördjupning av olika tekniker. Till toppen på sidan


Praktisk info om CheerTävling
HCIF har pausat all tävlingsverksamhet tills vidare.

Närvaroplikt

Kläder: Åtsittande som inte visar magen eller är av halt material.
Skor: Vita Cheerleaderskor
Hår: Väl uppsatt hår så det inte faller ner i ansiktet eller på axlarna
Naglar: Kortklippt, ej utanför fingertoppen
Smycken ska vara uttagna. Mjuka silikon pluggar är tillåtet att använda om de även tejpas.
Mobil ska vara satt på ljudlös

Vattenflaska med på alla träningar

_____________________________

HCIF har pausat all tävlingsverksamhet tills vidare.

Kostnad 2020
Vårtermin: 700:-

Hösttermin: 700:- + licensavgift till Svenska Cheerleader förbundet
Kostnader per tävling ca 1300:-

________________________________

Varmt välkomna önska HCIF´s tränare.

Till toppen på sidan

Hedemora Cheerleaders IF är Dalarnas enda cheerleaderförening och vi har utövare från hela södra dalarna och Norra Västmanland.

Klicka här för att se vilka tränare vi har inom HCIF och följ HCIF på Fb