JAMfest Nordic 2017

Hedemora Cheerleaders Idrottsförening, HCIF har under lördagen den 13 maj medverkat på en av norra Europas största Cheerleader tävlingar, JAMfest Nordic i Nyköping.

HCIF- Unicorn Jr L2 – Foto: Lillan Magnuson

JAMfest Nordic hade i år ca 120 startande cheerleader grupper fördelat på tre deltävlingar under dagen. HCIF ställde med ett lag i varje deltävling. I session #1 tävlade Black i klassen junior Level1, Unicorns ställde i session #2 i klassen Junior L2 och Silver avslutade tävlingsdagen i session #3 i klassen Senior L2. Totalt var det närmare 2000 tävlande cheerleaders under dagen. Från HCIF var det 16 cheerleaders….I samtliga klasser var HCIF det klart minsta laget. Det betyder att de lag HCIF tävlade mot hade dubbel och fyra gånger fler cheerleaders på tävlingsmattan. Det resulterar i att HCIF inte har samma möjligheter att erhålla svårighetspoäng som motståndarna då det är svårare att synkroniserar en större grupp. Detta visst HCIF redan innan tävlingen påbörjades.

Koreografin för Black och Silver har cheerleaderns själva i lagen utformat genom ett tätt samarbete och domarna gav den positiva kommentarer som visar på att cheerleaderna har ett bra sinne för att skapa cheerleader program.  Unicorns koreografi har tränare Lillan Magnusson skapar med hjälp av utövarna. Lördagens tävling resulterade i tre troféer med sig hem dock inga medaljer.  Utav de lagen var det Black som plockade hem flest poäng. Unicorns öppning på sitt tävlingsprogram innehöll ett wa

lk in chair vilker HCIF var ensamma att utföra under hela tävlingsdagen. Silver gjorde sitt bästa framträdande någonsin.

-Att HCIF väljer att fokusera på denna tävlingen och inte svenska mästerskap beror på att hos JAMfest kan ett lag bestå av 6-24 utövare. På svenska mästerskapstävlingar måste det vara minst 10 cheerleader i ett lag.  Med tanke på föreningen storleks har vi svårt att få ihop lag med 10 personer som ligger pås amma kunskapsnivå så att de kan utföra alla momenten inom gymnastik och hopp synkroniserat. Berättar Lillan Magnusson.

FOTO: Lillan Magnusson /LIVEfoto http://www.fotolillan.nu/
JAMfest Nordic info: http://jamfesteurope.com/event.php?EID=468

HCIF- Unicorn Jr L2 – Foto: Lillan Magnuson