CheerCats på väg till DM

Nu är CheerCats anmälda till årets Mellersta Sveriges Cheerleader DM i Uppsala den 6 mars.
HCIF - Teamwork

CheerCats – Teamwork

CheerCats är representerar HCIF på detta mästerskap. Lag består av 16 cheerleaders som har väldigt olika lång erfarenhet av cheerleading. Ungefär halva gruppen deltog på förra årets DM och resterande utövare tävlar för första gången. Lagets ålde rär mellan 10-13år vilket betyder att de tävlar som miniorer och klassen Cheer-Level 1 som är en nybörjarklass. CheerCats tränar två gånger i veckan i Hedemora och de har gjort det tillsammans som grupp sedan hösten 2015.

Katterna ha olika lång erfarenhet av cheerleading vilket gör att rörelsemönster och synkroniseringen i gruppen har varit och är den största utmaningen.
Lillan Magnusson – tränare

Målet med tävlingsdagen är att varje katt i laget ska göra sitt bästa på tävlingsmattan och känna att de har gjort en bra insats utifrån sina kunskaper. Vilket är en utmaning inom cheerleading då man bara har en chans att hålla nerverna i styr och prestera maximalt.

En cheerleading tävling innebär att laget visa sin tävlingsrutin som är max 2,5 minuter vid ett tillfälle inför en domarpanel som bedömer och poängsätter det som visas upp utifrån rörelsemönster, synkronisering och  säkerhet i de olika momenten som bland annat är akrobatik, gymnastik, hopp och dans.

Tränare: Lillan Magnusson, Emmelie Åman & Frida Andersson Jansson